Yer Elması Cipsi

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Yer Elması Cipsi Tarifi İçin malzemeler
- 500 g yer elması
- 1,5 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kuru köri
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Servis önerisi:
- 2 Avokado
- 50 g krem peynir
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tutam tuz
Yer Elması Cipsi Nasıl Yapılır?
- Yer elmalarını yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan mandolin veya çok ince dilimleyen bir aparat ile yer elmalarını dilimleyin.
- Unu, köriyi ve tuzu bir kapta harmanlayın. Dilimlediğiniz yer elmalarını kağıt bir havlu ile kuruladıktan sonra unlu karışıma bulayın. Dilimleri kızartman önce fazla ununu bir süzgeç yardımı ile silkeleyin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Avokado dip sos için, yumuşak avokadoları dilimleyerek çukur bir kaba alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Çatalla ezip iyice özleşene kadar karıştırın. Yer elması cipslerinin yanında servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR