ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YER ELMASI CİPSİ

> YER ELMASI CİPSİ
Yer elması cipsi
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yer elması cipsi tarifi için malzemeler
  • 500 g yer elması 
  • 1,5 çay bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı kuru köri 

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Servis önerisi:

  • 2 Avokado
  • 50 g krem peynir 
  • Yarım demet kıyılmış dereotu 
  • Yarım limonun suyu 
  • Yarım çay kaşığı kimyon 
  • 1 diş ezilmiş sarımsak 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • Bir tutam tuz 
Yer elması cipsi Nasıl Yapılır

  • Yer elmalarını yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan mandolin veya çok ince dilimleyen bir aparat ile yer elmalarını dilimleyin.
  • Unu, köriyi ve tuzu bir kapta harmanlayın. Dilimlediğiniz yer elmalarını kağıt bir havlu ile kuruladıktan sonra unlu karışıma bulayın. Dilimleri kızartman önce fazla ununu bir süzgeç yardımı ile silkeleyin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Avokado dip sos için,  yumuşak avokadoları dilimleyerek çukur bir kaba alın. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. Çatalla ezip iyice özleşene kadar karıştırın. Yer elması cipslerinin yanında servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.