ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TERBİYELİ YER ELMASI

> TERBİYELİ YER ELMASI
Terbiyeli yer elması
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli yer elması tarifi için malzemeler
  • 1 kg yer elması 
  • 10-12 arpacık soğan 
  • 10 mini taze patates 
  • 1 limonun suyu (yer elmalarını bekletmek için) 
  • 2 su bardağı su 
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Meyanesi için:

  • 2 yumurta 
  • 1 limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
Terbiyeli yer elması Nasıl Yapılır

  • Yer elmalarının kabuğunu soyun. Yıkayıp ceviz büyüklüğünde doğradıktan sonra limonlu suda bekletin. Arpacık soğanları temizleyin. Patatesleri de kabuğunu soymadan yıkayıp kurulayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp taze patatesleri ve arpacık soğanları 5 dakika boyunca kavurun. Yer elmalarını, suyu, tuzu ilave edin. Orta ateşte, 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurtalar ile limon suyunu çırpın. Kurutulmuş reyhan ekleyip biraz daha çırpın. Yemeğin pişme suyundan 1-2 kepçe kadarını alıp yumurtalı karışıma ilave edip ılındırın. Hazırladığınız terbiyeyi pişen yemeğin içine hızlıca karıştırarak ilave edin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.