Terbiyeli Yer Elması

Terbiyeli Yer Elması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Terbiyeli Yer Elması için

Malzemeler

  • 1 kg yer elması 
  • 10-12 arpacık soğan 
  • 10 mini taze patates 
  • 1 limonun suyu (yer elmalarını bekletmek için) 
  • 2 su bardağı su 
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Meyanesi için:

  • 2 yumurta 
  • 1 limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
Terbiyeli Yer Elması

Nasıl Yapılır

  1. Yer elmalarının kabuğunu soyun. Yıkayıp ceviz büyüklüğünde doğradıktan sonra limonlu suda bekletin. Arpacık soğanları temizleyin. Patatesleri de kabuğunu soymadan yıkayıp kurulayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp taze patatesleri ve arpacık soğanları 5 dakika boyunca kavurun. Yer elmalarını, suyu, tuzu ilave edin. Orta ateşte, 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurtalar ile limon suyunu çırpın. Kurutulmuş reyhan ekleyip biraz daha çırpın. Yemeğin pişme suyundan 1-2 kepçe kadarını alıp yumurtalı karışıma ilave edip ılındırın. Hazırladığınız terbiyeyi pişen yemeğin içine hızlıca karıştırarak ilave edin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo