ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOSLU DÜRÜMLER

Soslu dürümler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu dürümler tarifi için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 8 diş sarımsak
  • 100 gr ceviz içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 8 lavaş ekmeği
  • 3~4 dal taze kekik
  • 6~7 dal taze fesleğen
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 10 kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı kapari

Soslu dürümler Nasıl Yapılır

  • Sarımsakların kabuğunu soyup bir miktar tuzla havanda ezin. Ceviz ve karabiberi ekleyip ezmeye devam edin. Biber salçası ve taze kekiği ilave edin.
  • Yavaşça zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Parmesan peynirini de rendeleyerek havandaki karışıma ekleyin. Tatlar iyice birbirine geçene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Lavaşları 8 eşit üçgene ayırın. Dolmalık kırmızıbiberi ince şeritler şeklinde doğrayın. Fesleğeni yaprak yaprak koparın.
  • Lavaşların içine hazırladığınız sostan sürüp fesleğen ve kapari ekleyerek yuvarlayın ve bir kiraz domatesle birlikte kürdana geçirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.