Soslu Dürümler

Soslu Dürümler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Soslu Dürümler için

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 8 diş sarımsak
  • 100 gr ceviz içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 8 lavaş ekmeği
  • 3~4 dal taze kekik
  • 6~7 dal taze fesleğen
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 10 kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı kapari
Soslu Dürümler

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakların kabuğunu soyup bir miktar tuzla havanda ezin. Ceviz ve karabiberi ekleyip ezmeye devam edin. Biber salçası ve taze kekiği ilave edin.
  2. Yavaşça zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Parmesan peynirini de rendeleyerek havandaki karışıma ekleyin. Tatlar iyice birbirine geçene kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Lavaşları 8 eşit üçgene ayırın. Dolmalık kırmızıbiberi ince şeritler şeklinde doğrayın. Fesleğeni yaprak yaprak koparın.
  4. Lavaşların içine hazırladığınız sostan sürüp fesleğen ve kapari ekleyerek yuvarlayın ve bir kiraz domatesle birlikte kürdana geçirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo