ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SÖĞÜŞ TABAĞI

> SÖĞÜŞ TABAĞI
Söğüş tabağı
2 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Söğüş tabağı tarifi için malzemeler
  • 1 pembe domates
  • 2 Çengelköy salatalık
  • 1 avokado
  • 1 chili biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • Taze baharat sosu için
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye
  • Bir tutam tuz
Söğüş tabağı Nasıl Yapılır

Sade doğranmış malzemelerle nefis bir söğüş tabağı...

  • Domatesi iri küpler halinde doğrayın. Salatalıkların kabuğunu soymadan uzun çubuklar halinde dilimleyin. Avokadonun kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Chili biberi de ince dilimleyin. Tüm malzemeyi bir servis tabağına alın. Üzerine maydanoz yapraklarını yerleştirin.
  • Taze baharat sosu için; zeytinyağını küçük bir kavanoza alın. Kekik ve biberiye yapraklarını incecik kıyın ve zeytinyağına ekleyin. Tuz ile tadlandırın, kavanozun kapağını kapatıp hafif çalkalayın. Taze baharatların aromasını vermesi için bir süre bekletin (Bu sosu daha önceden hazırlayıp bekleterek istediğiniz zaman kullanabilirsiniz). Söğüş tabağının üzerine gezdirip servis yapın.

Farklı bir lezzet dürüm söğüş tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.