Söğüş Tabağı

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Söğüş Tabağı Tarifi İçin malzemeler
- 1 pembe domates
- 2 Çengelköy salatalık
- 1 avokado
- 1 chili biber
- 4-5 dal maydanoz
Taze baharat sosu için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 dal taze kekik
- 1 dal taze biberiye
- Bir tutam tuz
Söğüş Tabağı Nasıl Yapılır?
- Domatesi iri küpler halinde doğrayın. Salatalıkların kabuğunu soymadan uzun çubuklar halinde dilimleyin. Avokadonun kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Chili biberi de ince dilimleyin. Tüm malzemeyi bir servis tabağına alın. Üzerine maydanoz yapraklarını yerleştirin.
- Taze baharat sosu için; zeytinyağını küçük bir kavanoza alın. Kekik ve biberiye yapraklarını incecik kıyın ve zeytinyağına ekleyin. Tuz ile tadlandırın, kavanozun kapağını kapatıp hafif çalkalayın. Taze baharatların aromasını vermesi için bir süre bekletin (Bu sosu daha önceden hazırlayıp bekleterek istediğiniz zaman kullanabilirsiniz). Söğüş tabağının üzerine gezdirip servis yapın.
Farklı bir lezzet dürüm söğüş tarifi için tıklayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR