ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SİYAH ZEYTİN

Siyah Zeytin

Siyah zeytin

Herkesin severek yediği zeytin hem lezzetiyle hem de sağlığımıza sağladığı yararları ile sofralardan eksik olmuyor. Gerekli vitaminleri ve amino asitleri sağlayan zeytin sağlığımız üzerinden çeşitli faydaları bulunmaktadır. Ayrıca her yemekten önce sadece 10 zeytin yiyerek, iştahınızı% 20'ye kadar azaltabilirsiniz. Kahvaltı sofralarından eksik olmayan siyah zeytini evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Ev yapımı kırma yeşil zeytin tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Siyah Zeytin Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kg ham siyah zeytin
  • 180 gr kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
  • Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi

Siyah Zeytin Nasıl Yapılır?

  • Siyah zeytini sapları ve yapraklarından ayırıp temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzdürün.
  • Temiz bir örtü üzerine suyunu süzdürdüğünüz zeytinleri dökün yayın ve iyice kuruması için bekletin. İyice kuruttuğunuz zeytinleri 5 litrelik pet şişe içerisine  doldurun.
  • Daha sonra zeytinlerin üzerine salamuralık kaya tuzunu zeytinlerin üzerine dökün.
  • Silme 1 tatlı kaşığı toz şeker ve zeytinlerin küflenmesini engellemek için de üzüm sirkesini de ekleyip kapağını kapatın.
  • Zeytin bidonunu yan yatırarak iyice sallayın. İlk günler günde 2-3 defa salla işlemini tekrarlayın.
  • 1 Hafta sonra kapağını açıp havasını alın tekrar ağzını kapatın ve yine günde 2-3 defa sallama işlemine devam edin.
  • Zeytinleriniz 2 ayın sonunda yenebilecek kıvama gelir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!