ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEKERSİZ SÜT REÇELİ

Şekersiz Süt Reçeli

Şekersiz süt reçeli

Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan süt reçeli, kahvaltı sofralarında kendine yer bulur. Kökeni Güney Amerika'ya dayanan bu tatlı, A, C ve D vitamini içerir. Yalnızca kahvaltıda değil, kek, kurabiye gibi hamur işi tarifleri tatlandırmak için de kullanılır. Malzemeler hazırsa, şekersiz süt reçeli tarifine geçebiliriz.

Şekersiz reçel, kışlık şeftali reçeli ve acı biber reçeli tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şekersiz Süt Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 litre süt

Şekersiz Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir litre sütü tencereye alın.
  • Üzerine yaklaşık 8-10 kaşık pekmez ilave edin ve karıştırın.
  • Daha sonra sütü ocağa alın.
  • Kısık ateşte arada karıştırarak yaklaşık 50 dakika pişirin. 
  • Pişirme işleminden sonra oda sıcaklığında soğutun.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Bu ölçülerden yaklaşık 2 kase reçel çıkmaktadır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!