ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PEYNİRLİ BİBER TEKNELERİ

Peynirli Biber Tekneleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Biber Tekneleri Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dolmalık biber (sarı~yeşil~kırmızı)
  • 350 gr beyaz peynir
  • 70 gr çekirdeksiz siyah zeytin
  • 500 gr ıspanak
  • 4 dilim pastırma
  • Birkaç dal taze kekik
  • 8 dilim ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli Biber Tekneleri Nasıl Yapılır?

Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı hafif kızartın. Zeytinlerin yarısını bıçakla ufak kıyın ve bir kaseye alın. Rendelenmiş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, birkaç dal taze kekik yaprağı ekleyip karıştırın ve kızatılmış ekmeklerin üzerine yayın. Biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin ve fırın ızgarasında közleyin. Ispanakları ince kıyıp zeytinyağında birkaç dakika soteleyin ve bir kaseye alarak soğumaya bırakın. Beyaz peynir, zeytin, ufak doğranmış pastırma, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve biberlerin içini doldurun. Kürdan ile tutturun. Zeytinyağı sürüp ekmeklerin üzerine yerleştirin. Zeytinli ekmekleri fırın tepsisine yerleştirin ve 10-15 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!