Yemeklere lezzet katmasıyla bilinen limon, özellikle salataların içerisinde sık sık kullanılır. Turşu yapımında kullanılan bu besin, birçok hastalığa şifa niteliğindedir. Dilerseniz, limonun faydaları ve kullanım alanları hakkındaki yazımıza göz atabilirsiniz.
Yıkadığınız limonları dilimler ayrılmayacak şekilde uzunlamasına dörde bölün. İçlerine tuz ekleyerek cam bir kavanoza sıkıca dizin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde 3-4 gün kabukları yumuşayana kadar bekletin. Diğer limonların suyunu sıkın. Kavanozdaki limonları bastırıp üzerlerini kapatacak kadar limon suyunu kavanoza ilave edin. Kavanozun kapağını kapatarak serin bir yerde en az 4 hafta bekletin. Servis yapmadan önce yıkayarak fazla tuzunu ve üzerinde oluşan beyaz tabakayı alarak servis yapın.
Dilerseniz, kıl biber turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.