Limon Turşusu

Limon Turşusu
18 Eylül 2020

Yemeklere lezzet katmasıyla bilinen limon, özellikle salataların içerisinde sık sık kullanılır. Turşu yapımında kullanılan bu besin, birçok hastalığa şifa niteliğindedir. Dilerseniz, limonun faydaları ve kullanım alanları hakkındaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limon Turşusu için

Malzemeler

  • 4 kalın kabuklu limon
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 6 limonun suyu
Limon Turşusu

Nasıl Yapılır

Yıkadığınız limonları dilimler ayrılmayacak şekilde uzunlamasına dörde bölün. İçlerine tuz ekleyerek cam bir kavanoza sıkıca dizin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde 3-4 gün kabukları yumuşayana kadar bekletin. Diğer limonların suyunu sıkın. Kavanozdaki limonları bastırıp üzerlerini kapatacak kadar limon suyunu kavanoza ilave edin. Kavanozun kapağını kapatarak serin bir yerde en az 4 hafta bekletin. Servis yapmadan önce yıkayarak fazla tuzunu ve üzerinde oluşan beyaz tabakayı alarak servis yapın.

Dilerseniz, kıl biber turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo