ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIRMIZIBİBER TURŞUSU

Kırmızıbiber Turşusu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kırmızıbiber Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg salçalık kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre üzüm sirkesi
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 8~10 diş sarımsak
  • 2 defne yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Kaya tuzu
  • Tane karabiber

Kırmızıbiber Turşusu Nasıl Yapılır?

Toz şeker, sirke, su ve ayçiçek yağını tencerede kaynatın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini çıkarıp kalın dilimleyin. Tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin. Kavanozlara paylaştırın. Üzerine maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, kaya tuzu ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!