ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KETÇAPLI KÖZ MISIR

Ketçaplı Köz Mısır

Ketçaplı köz mısır

Sonbaharda tezgahlardaki yerini almaya başlayan mısır, çocukların en sevdiği lezzetlerden biridir. Haşlama, fırınlama ve közleme usulüyle pişirilebilir. Zeynep Dinç’ten közde pişmiş mısırlarınızı şahane bir şekilde tatlandırabileceğiniz nefis öneri.

Düdüklü tencerede haşlanmış mısır ve mısır kaburga tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ketçaplı Köz Mısır Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet közlenmiş mısır

Ketçap için

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon (Arzuya göre)
  • 1/4 çay kaşığı toz karanfil (Arzuya göre)

Ketçaplı Köz Mısır Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin.
  • Domates ve biber salçasını sos tenceresine alın. Biraz sulandırıp sirke, şeker, tuz ve baharatları ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Soğan ve sarımsak püresini de ilave edip ketçap kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ketçap soğuduktan sonra köz mısır üzerinde gezdirin. Beyaz peynir ve yeşilliklerle servis edin. Kalan ketçabı cam kavanozda saklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!