ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KESTANE MARMELADI

Kestane marmeladı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestane marmeladı tarifi için malzemeler

  • 500 gr kestane
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla vanilya esansı

Kestane marmeladı Nasıl Yapılır

Kestaneleri yıkayıp ılık su dolu bir kaba doldurun. 2 saat bekletin. Tepelerini keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip ocağa alın. 30 dakika orta ateşte pişirin. Haşlanan kestanelerin kabuğunu soyup temizleyin. Başka bir tencereye bir bardak su, esmer şeker ve pekmezi aktarıp ocağa alın. Vanilya esansını ekleyin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında kestaneleri içine atın. Biraz kıvam almaya başlayınca malzemeyi blender’dan geçirin. Tamamen pürüzsüz olana kadar iyice ezin. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.