ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FISTIKLI ŞEFTALİ REÇELİ

Fıstıklı Şeftali Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı Şeftali Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • 2 diş karanfil
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı
  • Yarım limonun suyu

Fıstıklı Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin.

Kısık ateşte şeftaliler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve file fıstıkları ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını sıkıca kapatın.

Dilerseniz, sade şeftali reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.