ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FISTIKLI ŞEFTALİ REÇELİ

Fıstıklı Şeftali Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Şeftali Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • 2 diş karanfil
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı
  • Yarım limonun suyu

Fıstıklı Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin.

Kısık ateşte şeftaliler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve file fıstıkları ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını sıkıca kapatın.

Dilerseniz, sade şeftali reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!