ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ FIRINDA BİBERLİ HELLİM PEYNİRİ

Fırında biberli hellim peyniri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında biberli hellim peyniri tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 300 gr kalın dilimlenmiş hellim peyniri
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Üzeri için

  • 1 dal taze kekik

Fırında biberli hellim peyniri Nasıl Yapılır

Fırını 200 derecede ısıtın. Biberleri yıkayıp dörde kesin. Saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve biberlerin kesilmiş tarafları alta gelecek şekilde dizin. Kabuklar kararıp kabarıncaya kadar fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra birkaç kat kağıt havlu ile üzerini kapatın. 30 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Bir kasenin içine alıp üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Sirke ve kuş üzümlerini ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biraz karıştırın ve soğuması için bekletin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Hellim dilimlerini zeytinyağında kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına alıp közlenmiş soslu biberler ve taze kekik ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.