ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EV YAPIMI ÜZÜM SİRKESİ

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi

Ev yapımı üzüm sirkesi

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg üzüm
  • 3 litre su
  • 20 g tuz
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu

Ev Yapımı Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır?

Üzümleri sıkıştırarak cam bir kavanoza yerleştirin. Su, tuz ve hardal tohumunu ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde 1 ay bekletin. Kullanacağınız zaman sirkenizi ince bir süzgeçten geçirerek cam bir şişeye aktarın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!