Enginar Sirkesi

Enginar Sirkesi
25 Ağustos 2022

Enginarın sap ve yapraklarıyla hazırlanan enginar sirkesi, özellikle bağırsak problemi yaşayan kişilere önerilen besinlerden biridir. Enginar sirkesi, salatalara ve yemeklere eklenebileceği gibi, 1 bardak suyun içerisine 1-2 damla eklenerek de içilebilir. Ancak yemek veya içmek için kullanılan enginar sirkesi mutlaka doğal olmalıdır. Malzemeler hazırsa, enginar sirkesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak dut sirkesi ve kiraz sirkesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginar Sirkesi için

Malzemeler

  • 2 adet enginarın yaprak ve sapları 
  • 2 adet nohut 
  • 1 yemek kaşığı bal 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 2 litre su 
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu 
Enginar Sirkesi

Nasıl Yapılır

  1. Enginarın yaprak ve sapları cam bir kavanoza koyulur.
  2. Su tencerede kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
  3. Kavanozun içerisine bal, nohut ve kaya tuzu eklenir. En son soğuyan su ilave edilir.
  4. Malzemelerin hepsi tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
  5. Kavanozun kapağı hava geçiren bir bez ile kapatılır.
  6. 15-20 gün sonunda sirke kullanıma hazır olacaktır. Enginarları süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Enginar Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız kavanozları 1 gün önceden sıcak suda sterilize edip kurutmayı unutmayın.
  2. Sirke yapımında mutlaka tahta kaşık kullanın. Metal ürünler sirkenin kimyasal yapısını bozabilir.
  3. Sirkeyi süzerken dibinde kalan tortuları almayın. Aksi takdirde sirkeniz bulanık bir görünüm alabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo