ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ENGİNAR SİRKESİ

Enginar Sirkesi

Enginar sirkesi

Enginarın sap ve yapraklarıyla hazırlanan enginar sirkesi, özellikle bağırsak problemi yaşayan kişilere önerilen besinlerden biridir. Enginar sirkesi, salatalara ve yemeklere eklenebileceği gibi, 1 bardak suyun içerisine 1-2 damla eklenerek de içilebilir. Ancak yemek veya içmek için kullanılan enginar sirkesi mutlaka doğal olmalıdır. Malzemeler hazırsa, enginar sirkesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak dut sirkesi ve kiraz sirkesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginar Sirkesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet enginarın yaprak ve sapları 
  • 2 adet nohut 
  • 1 yemek kaşığı bal 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 2 litre su 
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu 

Enginar Sirkesi Nasıl Yapılır?

  • Enginarın yaprak ve sapları cam bir kavanoza koyulur.
  • Su tencerede kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
  • Kavanozun içerisine bal, nohut ve kaya tuzu eklenir. En son soğuyan su ilave edilir.
  • Malzemelerin hepsi tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Kavanozun kapağı hava geçiren bir bez ile kapatılır.
  • 15-20 gün sonunda sirke kullanıma hazır olacaktır. Enginarları süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Enginar Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız kavanozları 1 gün önceden sıcak suda sterilize edip kurutmayı unutmayın.
  • Sirke yapımında mutlaka tahta kaşık kullanın. Metal ürünler sirkenin kimyasal yapısını bozabilir.
  • Sirkeyi süzerken dibinde kalan tortuları almayın. Aksi takdirde sirkeniz bulanık bir görünüm alabilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!