ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKMEK ÜSTÜ SOTE MANTARLI POŞE YUMURTA

Ekmek Üstü Sote Mantarlı Poşe Yumurta

Ekmek üstü sote mantarlı poşe yumurta

Haşlanmış yumurtanın buğulanarak pişirilmesiyle hazırlanan poşe yumurta, en sevilen kahvaltılıklardan biridir. Bu pişirme yöntemi kaynar suyla yapılır. Ancak poşe yumurtayı bu kez mantar ve chia tohumu ile zenginleştirdik. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den çok pratik ve lezzetli ekmek üstü sote mantarlı poşe yumurta tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmek Üstü Sote Mantarlı Poşe Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı köy ekmeği (Kızartılmış)
  • 4,5 yemek kaşığı süzme yoğurt (Sarımsaklı)
  • 10-12 adet kestane mantarı (Dilimlenmiş)
  • 3 adet yumurta (Poşe edilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • Taze nane
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
  • Chia tohumu
  • Nar tanesi

Ekmek Üstü Sote Mantarlı Poşe Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Mantarları tuz ve zeytinyağı ile bir tavada soteleyin.
  • Ekmeklerin üzerine yoğurdu sürüp poşe yumurta ve mantarları yerleştirin.
  • Taze nane, karabiber, chia ve nar ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!