ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ CHESTER BİSKÜVİ

CHESTER BİSKÜVİ

Chester bisküvi
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Chester bisküvi tarifi için malzemeler
  • 200 g margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Chester bisküvi Nasıl Yapılır

  • Margarini hamur yoğurma kabına alın. Sirkeyi ekleyip karıştırın. Sıvı yağı, kabartma tozunu, toz şekeri, tuzu ve kaşar peynirini de ekleyin. Biraz daha karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son chia tohumu serpip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün, oda ısısında 20 dakika bekletin.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında hamurlar açın. Mini kurabiye kalıpları ile hamurdan farklı şekillerde parçalar çıkartın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bisküvi hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp, chia tohumu ve rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!