ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI BULGUR PİLAVI

Zeytinyağlı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı (70 ml) sızma zeytinyağı
  • 2 orta boy domates
  • 1 orta boy yeşil domates
  • 4 kuru kayısı
  • 3 dilim kuru domates
  • Yarım sarı dolmalık biber
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Zeytinyağlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Soğanları küp küp doğrayın. Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Kırmızı domatesleri rendeleyin. Biberlerin içlerini temizleyip ince kıyın. Kuru kayısıları ve yeşil domatesleri zar şeklinde doğrayın. Kuru domatesleri yarım saat kadar sıcak suda beklettikten sonra zar şeklinde doğrayın. Doğranmış malzemeleri bir kapta harmanlayın. Yağı tencerede ısıtıp, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber salçası, bulgur ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. İç malzemeyi, sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.