ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ZEYTİNLİ MEZE PİLAVI

Zeytinli Meze Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Meze Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı domates suyu
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 haşlanmış enginar göbeği
  • 2~3 közlenmiş kırmızıbiber
  • Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinli Meze Pilavı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı, 1.5 su bardağı su, domates suyu, pirinç, fesleğen ve tuzu tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra limon suyu, küçük küpler halinde doğranmış enginar ve kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz, zeytin ve karabiber ile tuzunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. 3-4 dakika daha pişirin. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip sıcak olarak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!