Zeytinli Meze Pilavı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Zeytinli Meze Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Meze Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı domates suyu
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 haşlanmış enginar göbeği
  • 2~3 közlenmiş kırmızıbiber
  • Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinli Meze Pilavı

Nasıl Yapılır

Zeytinyağı, 1.5 su bardağı su, domates suyu, pirinç, fesleğen ve tuzu tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra limon suyu, küçük küpler halinde doğranmış enginar ve kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz, zeytin ve karabiber ile tuzunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. 3-4 dakika daha pişirin. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip sıcak olarak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo