Zeytinli Meze Pilavı

Zeytinli Meze Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zeytinli Meze Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı domates suyu
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 haşlanmış enginar göbeği
  • 2~3 közlenmiş kırmızıbiber
  • Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinli Meze Pilavı

Nasıl Yapılır

Zeytinyağı, 1.5 su bardağı su, domates suyu, pirinç, fesleğen ve tuzu tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra limon suyu, küçük küpler halinde doğranmış enginar ve kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz, zeytin ve karabiber ile tuzunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. 3-4 dakika daha pişirin. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip sıcak olarak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo