ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ YEŞİL PİLAV

Yeşil Pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yeşil Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr ıspanak
  • 100 gr tereyağı
  • 3 soğan
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ıspanak suyu
  • 2 su bardağı baldo pirinç

Yeşil Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci ılık suda bekletin ve sonra iyice yıkayarak süzün. Ispanak yapraklarını ve soğanları ince doğrayın. Tereyağından 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları ve ıspanak yapraklarını ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Ispanak suyu, 1.5 su bardağı su, karabiber ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kaynatın. Su kaynayınca içine yıkadığınız pirinçleri ekleyerek karıştırın. Pirinç suyunu çekene kadar hızlı ateşte 3-4 dakika, sonrasında ise ocağı kısarak 10-15 dakika pişirin. Pilavı ocaktan alıp otları ekleyerek harmanlayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin ve fıstıkları hafifçe kavurun. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra üzerine fıstıkları ekleyip servis yapın.

Datça badem köftesi tarifi için TIKLAYIN

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!