Vişneli Pilav

Vişneli Pilav
10 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Vişneli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 soğan
  • Yarım kg vişne
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 150 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz
Vişneli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Soğanı rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eriterek soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip pişirin.
  3. Tuz, yarım yemek kaşığı toz şeker ve kalan tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yağ eriyince 2 bardak daha su ilave edin.
  4. Pirinçleri iyice yıkayın, su kaynayınca tencereye alın. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra kek kalıbına aktarın. Ortasına etleri yerleştirin.
  5. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, kalan şekeri ilave ederek ocakta bir iki dakika pişirin. Pilavın üzerine vişneleri yerleştirin.
  6. Fıstığı ayçiçeği yağında kavurarak pilava ilave edin. Servis yapın.

Daha fazlası için, pilav tariflerine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo