ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ VİŞNELİ PİLAV

Vişneli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 soğan
  • Yarım kg vişne
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 150 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Tuz

Vişneli pilav Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Soğanı rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eriterek soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip pişirin.

Tuz, yarım yemek kaşığı toz şeker ve kalan tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yağ eriyince 2 bardak daha su ilave edin. Pirinçleri iyice yıkayın, su kaynayınca tencereye alın. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra kek kalıbına aktarın. Ortasına etleri yerleştirin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, kalan şekeri ilave ederek ocakta bir iki dakika pişirin. Pilavın üzerine vişneleri yerleştirin. Fıstığı ayçiçeği yağında kavurarak pilava ilave edin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.