ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ VEJETARYEN BULGUR PİLAVI

Vejetaryen bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vejetaryen bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zencefil (kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 havuç
  • 1 kabak
  • 200 gr karnabahar
  • 200 gr brokoli
  • 200 gr bal kabağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 30 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Vejetaryen bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Havuçları ve kabağı soyup zar şeklinde doğrayın. Balkabağını da aynı şekilde doğrayın. Karnabahar ve brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Zencefil, kıyılmış taze nane, zerdeçal, tuz ve kırmızıbiberi bir kasede harmanlayın.

Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Baharatı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sırasıyla havuçlar, kabak, karnabahar, brokoli ve balkabağını ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Köftelik bulguru yıkayıp süzün. Derin bir kaba alıp üzerine 1 bardak kaynar suyu dökün. 5 dakika kadar şişmesi için bekledikten sonra tereyağını ve tuzu ilave edin. Geniş bir servis tabağının ortasına sebzeli karışımdan, kenarlarına da hazırladığınız tereyağlı köftelik bulgurdan yayın. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.