Üzlemeli Pilav

Üzlemeli Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Üzlemeli Pilav için

Malzemeler

Pilav için

  • 2 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 50 gr tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı nohut
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • 125 gr orta yağlı koyun kıyması
  • 1 su bardağı pekmez
  • Tuz
Üzlemeli Pilav

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan pilavlara harika bir örnek. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın.

Bu pilav Urfa'da bayram yemeği olarak ikram edilir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo