Uskumrulu Pilav

Uskumrulu Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Uskumrulu Pilav için

Malzemeler

  • Yarım kg pirinç
  • 3 uskumru balığı
  • 3 muz
  • 3 sivri biber
  • 2 yumurta
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 3-4 zeytin
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Uskumrulu Pilav

Nasıl Yapılır

 Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarinle sade pilav şeklinde pişirin ve dinlenmeye bırakın. 

Uskumruların orta kılçıklarını çıkarıp enine ikiye kesin (fileto haline getirmek). Yıkayıp süzün. Uskumru filetoları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. 2 kaşık margarini tavada eritip uskumruları iki taraflı kızartın. 

Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. 2 kaşık margarini tavada eritip muzları ve biberleri kızartın. Biberleri yağın içinden alıp pilava ekleyin ve harmanlayın.

Pilavı servis tabağının ortasına alın. Muzları ve uskumruları etrafına dizin. Kuş üzümü, zeytin ve kırmızı biberle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo