ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAZE FASULYELİ BULGUR PİLAVI

Taze fasulyeli bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze fasulyeli bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 2 su bardağı kepekli bulgur
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 2 diş sarmoni sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Taze fasulyeli bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Taze fasulyeleri ayıklayıp verev şekilde doğrayın. Tencereye yeteri kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyip dişe gelecek kıvamda haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye tereyağını ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Taze fasulyeyi ve salçayı ekleyip sotelemeye devam edin. Bulguru ekleyip 3-4 dakika kavurun. Suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Ocağı kapatıp pilavın üzerine kağıt havlu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.