ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ SOYA FASULYELİ SAFRANLI PİLAV

Soya Fasulyeli Safranlı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soya Fasulyeli Safranlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı soya fasulyesi
  • 4 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soya yağı
  • 1 tutam safran
  • Tuz
  • Karabiber

Soya Fasulyeli Safranlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Yüksek miktarda protein içeren soya fasulyesi, piyaz, salata, garnitür ve sıcak yemek yapımında da kullanılır.
  • Soya fasulyesini bir gün önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Pirinci yıkayıp ılık suda 20 dakika bekletin. Tereyağı ile soya yağını tencerede ısıtıp pirinci kavurun.
  • Fasulyenin suyunu süzüp pirince ekleyin. Safranı 4 bardak ılık su ile karıştırıp tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine kağıt havlu örtüp 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!