ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli pirinç pilavı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi dönünceye kadar kavurun. Şehriyeler kahverengileşmeye başladığında pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Pirinçler hafif şefaflaşmaya başladığında suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Ülkemizde sık sık tüketilen sade pirinç pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!