ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PORÇİNİ MANTARLI RİSOTTO

Porçini Mantarlı Risotto

Porçini mantarlı risotto

Lezzetine doyamayacağınız nefis porçini mantarlı risotto nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Porçini Mantarlı Risotto Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g porçini mantarı
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı arborio pirinci
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Üzeri için

  • Taze dağ kekiği

Porçini Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • İnce doğradığınız porçini mantarlarını ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve tavuk suyunun yarısını ilave edin.
  • Pirinçler suyu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Kalan tavuk suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ve parmesan peynirini ilave edin.
  • Tereyağı iyice eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Üzerini ince doğradığınız taze dağ kekiği ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kültür mantarı ile hazırlanan klasik mantarlı risotto tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!