Porçini Mantarlı Risotto

Porçini Mantarlı Risotto
21 Haziran 2021

Lezzetine doyamayacağınız nefis porçini mantarlı risotto nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Porçini Mantarlı Risotto için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g porçini mantarı
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı arborio pirinci
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Üzeri için

  • Taze dağ kekiği
Porçini Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. İnce doğradığınız porçini mantarlarını ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve tavuk suyunun yarısını ilave edin.
  3. Pirinçler suyu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Kalan tavuk suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ve parmesan peynirini ilave edin.
  5. Tereyağı iyice eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Üzerini ince doğradığınız taze dağ kekiği ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kültür mantarı ile hazırlanan klasik mantarlı risotto tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo