ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PIT PIT PİLAVI

Pıt Pıt Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pıt Pıt Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı irmik
  • ¾ su bardağı un
  • ¾ çay bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Pıt Pıt Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğanı ince doğrayın. Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın. Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın. Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin. Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!