ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PIT PIT PİLAVI

Pıt pıt pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pıt pıt pilavı tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı irmik
  • ¾ su bardağı un
  • ¾ çay bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Pıt pıt pilavı Nasıl Yapılır

Soğanı ince doğrayın. Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın. Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın. Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin. Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.