ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PIRASALI BULGUR PİLAVI

Pırasalı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 500 gr pırasa
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 havuç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Pırasalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş ve bol suya yıkanmış pırasaları 1 cm kalınlığında doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya alın. Küp doğranmış havucu ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar kavurarak pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Soğanı yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Bulguru ekleyip orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmiş pırasayı pilava ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!