ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PESTO SOSLU VE ÇAM FISTIKLI ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Pesto soslu ve çam fıstıklı arpa şehriye pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pesto soslu ve çam fıstıklı arpa şehriye pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • Sıcak su
  • Tuz

Pesto sos için

  • 25 gr çam fıstığı
  • 50 gr ceviz
  • 100 gr fesleğen yaprağı
  • 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 50 gr çam fıstığı

Pesto soslu ve çam fıstıklı arpa şehriye pilavı Nasıl Yapılır

Cevizleri ve çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşete kavurun. Tavayı ocaktan alıp soğutun. Sarımsakların kabuğunu soyup bir tutam tuz ekleyip çatalla ezin. Ezilmiş sarımsak, fesleğen yapraklarını mutfak robotunda veya havada ezerek macun kıvamına getirin. Zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve cevizi ekleyip ezmeye devam edin. Arpa şehriye, tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Pesto sosu ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Arpa şehriye pilavının üzerine serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.