ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Patlıcanlı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur1 orta boy patlıcan2 domates1 soğan2 çarliston biber1 su bardağı sıvıyağ2 su bardağı sıcak su3-4 dal taze naneTuz

Patlıcanlı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip ince ince doğrayın. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip süzün. Kâğıt havlu ile fazla suyunu alın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Başka bir tavada sıvıyağını kızdırıp soğanı soteleyin. Biber ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Patlıcanları ilave edin. Sıcak su ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:47

daha "az" olabilirdi :):)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.