ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy patlıcan
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3-4 dal taze nane
  • Tuz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip ince ince doğrayın. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip süzün. Kâğıt havlu ile fazla suyunu alın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Başka bir tavada sıvıyağını kızdırıp soğanı soteleyin. Biber ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Patlıcanları ilave edin. Sıcak su ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!