ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PANCARLI VE KESTANELİ BULGUR

PANCARLI VE KESTANELİ BULGUR

 Pancarlı ve kestaneli bulgur
2 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı ve kestaneli bulgur tarifi için malzemeler
  •  4 adet arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 5-6 adet kestane içi
  • 1 yaprak pazı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 50 g pancar püresi
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Pancarlı ve kestaneli bulgur Nasıl Yapılır

  • Soğanları incecik doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Bulguru ve ince kıydığınız kestaneleri ekleyip 10 dakika boyunca kavurun.
  • İnce kıydığınız pazıyı ilave edin. 5 dakika sonra içine sıcak suyu ve pancar püresini ekleyin. Yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın.
  • Bulgur suyunu çekince tencerenin kapağını açın. Tereyağını, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!