Pancarlı Ve Kestaneli Bulgur

 Pancarlı Ve Kestaneli Bulgur
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancarlı Ve Kestaneli Bulgur için

Malzemeler

  •  4 adet arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 5-6 adet kestane içi
  • 1 yaprak pazı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 50 g pancar püresi
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Pancarlı Ve Kestaneli Bulgur

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları incecik doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Bulguru ve ince kıydığınız kestaneleri ekleyip 10 dakika boyunca kavurun.
  2. İnce kıydığınız pazıyı ilave edin. 5 dakika sonra içine sıcak suyu ve pancar püresini ekleyin. Yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın.
  3. Bulgur suyunu çekince tencerenin kapağını açın. Tereyağını, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo