ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ OTLU KAYMAKLI BULGUR PİLAVI

Otlu kaymaklı bulgur pilavı

Otlu kaymaklı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu kaymaklı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 büyük soğan (Küp doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3.5 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
  • 10 dal taze nane (İnce kıyılmış veya 1-2 çorba kaşığı kuru nane)
  • 10 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı manda yoğurdu kaymağı 
  • Tuz, karabiber

Otlu kaymaklı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Otlu kaymaklı bulgur pilavı ile şölen yaratın.

  • Bulguru 1 saat önceden ıslatın ve süzün. 
  • Bir tencerede tereyağını soğanla kavurun ve bulguru ekleyin. Biraz çevirdikten sonra suyunu ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Pişmeye yakın tüm yeşilliklerle birlikte karabiberi, tuzu ilave edip karıştırın ve 3 dakika daha pişirin. Pişince iyice karıştırın, kaymağı ekleyip demlenmeye bırakın. Otlu kaymaklı bulgur pilavı sıcak servis edin.

Cevizli bulgur pilavı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.