Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı

Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 büyük soğan (Küp doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3.5 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
  • 10 dal taze nane (İnce kıyılmış veya 1-2 çorba kaşığı kuru nane)
  • 10 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı manda yoğurdu kaymağı 
  • Tuz, karabiber
Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Otlu kaymaklı bulgur pilavı ile şölen yaratın.

  1. Bulguru 1 saat önceden ıslatın ve süzün. 
  2. Bir tencerede tereyağını soğanla kavurun ve bulguru ekleyin. Biraz çevirdikten sonra suyunu ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  3. Pişmeye yakın tüm yeşilliklerle birlikte karabiberi, tuzu ilave edip karıştırın ve 3 dakika daha pişirin. Pişince iyice karıştırın, kaymağı ekleyip demlenmeye bırakın. Otlu kaymaklı bulgur pilavı sıcak servis edin.

Cevizli bulgur pilavı tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo