ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ÖRGÜLÜ PİLAV

Örgülü pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Örgülü pilav tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 30 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı su
  • Antep fıstığı içi
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Örgülü pilav Nasıl Yapılır

Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ve 3 bardak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırıp pişirin. Ocaktan almadan önce bezelyeyi ekleyerek harmanlayın. Un, su ve yumurtayı karıştırıp yoğurun. Hamuru ince açıp bir parmak kalınlığında şeritler kesin ve yağladığınız fırın kabına kafes şeklinde yerleştirin. Kafesin boşluklarına Antep fıstıklarını dizin. Üzerine pilavı dökerek hamurun uçlarını üzerine kapatın. Hamur pembeleşinceye kadar sıcak fırında pişirin. Ters çevirip servis yapın.

Ihbeyşi tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.