Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav

19 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav için

Malzemeler

  • 30 gr tereyağı
  • 6 büyük boy milföy hamuru
  • Tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 patlıcan
  • 1 domates
  • 3 dal maydanoz
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır

Sıcak su dolu kasede pirinci 30 dakika bekleterek süzün. Alacalı soyduğunuz patlıcanı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip patlıcanları kızartın. Domatesleri de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Pirinci ilave ettikten sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Milföy hamurlarını muffin kalıplarına kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt ekleyerek ağırlık yapması için birer avuç bakliyat ekleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. 170 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirin. Milföyleri servis tabağına alın. İçlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik patlıcanlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo