Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 30 gr tereyağı
- 6 büyük boy milföy hamuru
- Tuz
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 patlıcan
- 1 domates
- 3 dal maydanoz
Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?
Sıcak su dolu kasede pirinci 30 dakika bekleterek süzün. Alacalı soyduğunuz patlıcanı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip patlıcanları kızartın. Domatesleri de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Pirinci ilave ettikten sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Milföy hamurlarını muffin kalıplarına kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt ekleyerek ağırlık yapması için birer avuç bakliyat ekleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. 170 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirin. Milföyleri servis tabağına alın. İçlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik patlıcanlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?