ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ MİLFÖY KASESİNDE PATLICANLI PİLAV

Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 30 gr tereyağı
  • 6 büyük boy milföy hamuru
  • Tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 patlıcan
  • 1 domates
  • 3 dal maydanoz

Milföy Kasesinde Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

Sıcak su dolu kasede pirinci 30 dakika bekleterek süzün. Alacalı soyduğunuz patlıcanı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip patlıcanları kızartın. Domatesleri de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Pirinci ilave ettikten sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Milföy hamurlarını muffin kalıplarına kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt ekleyerek ağırlık yapması için birer avuç bakliyat ekleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. 170 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirin. Milföyleri servis tabağına alın. İçlerine patlıcanlı pilavı paylaştırın. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik patlıcanlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.