ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ MEVLEVİ PİLAVI

Mevlevi pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mevlevi pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 havuç
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 4 su bardağı su
  • 250 gr kestane
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber

Mevlevi pilavı Nasıl Yapılır

Nohudu bir gün önceden suda bekletin. Pirinci bir saat önceden sıcak suda bekletin. Eti yaklaşık 1 saat pişirin. Nohudu haşlayın. Kestanelerin kabuklarını soyup dörde bölün. 3-4 dakika haşlayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Havuç ve nohutları ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu ayırın. Nohut suyuna 4 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyin. Soğanı ince kıyıp erittiğiniz tereyağında fıstıklarla birlikte kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ilave edin. Tuz ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce nohutlu karışımı ve baharatları ekleyip 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.