ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI

Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4.5 su bardağı sıcak su
  • 300 gr kültür mantarı
  • 2 havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Mantarları nemli bir bezle silip ince doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alın ve yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Mantar ve havucu ekleyin. Sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!