Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4.5 su bardağı sıcak su
  • 300 gr kültür mantarı
  • 2 havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Ve Havuçlu Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır

Mantarları nemli bir bezle silip ince doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alın ve yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Mantar ve havucu ekleyin. Sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo