ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ MANTARLI FİRİK PİLAVI

> MANTARLI FİRİK PİLAVI
Mantarlı firik pilavı
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı firik pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı firik
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz, kırmızıbiber, karabiber
Mantarlı firik pilavı Nasıl Yapılır

  • Bulgur ile firik bulgurunu harmanlayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Biber salçasını ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu, haşlanmış nohudu, tuzu, baharatları ve bulgurları ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
  • Üzeri için tereyağını eritip küçük doğranmış mantarları kavurun. Tuzu, baharatı ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.
  • Pilav suyunu çekince tencerenin kapağını açın, mantarlı karışımı dökün. Hafifçe karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.