Mantarlı Firik Pilavı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Mantarlı Firik Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı firik
- 1/2 su bardağı bulgur
- 3.5 su bardağı su
- Tuz, kırmızı biber, karabiber
Üzeri için:
- 2-3 dal dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 7-8 mantar
Mantarlı Firik Pilavı Nasıl Yapılır?
- Bulgur ile firik bulgurunu harmanlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun. Biber salçasını ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu, haşlanmış nohudu, tuzu, baharatları ve bulgurları ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
- Üzeri için tereyağını eritip küçük doğranmış mantarları kavurun. Tuzu, baharatı ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.
- Pilav suyunu çekince tencerenin kapağını açın, mantarlı karışımı dökün. Hafifçe karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR