ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ LİMONLU PİLAV

Limonlu Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 limon
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Limonlu Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Yıkayıp süzgece alın. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.

Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!