Limonlu Pilav

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Limonlu Pilav
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 limon
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
Limonlu Pilav

Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Yıkayıp süzgece alın. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.

Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo