ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ LİMONLU PİLAV

> LİMONLU PİLAV
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı Amerikan pirinci 3 su bardağı su 2 çorba kaşığı margarin 1 limon 2-3 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber
Limonlu pilav Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Yıkayıp süzgece alın. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.

Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.