ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KREMALI VE MISIRLI PİLAV

Kremalı Ve Mısırlı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Ve Mısırlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 100 gr konserve mısır tanesi
  • 100 gr konserve bezelye
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Ve Mısırlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
  • Bezelye ve mısırın suyunu süzün. 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin.
  • Yarım bardak suyu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
  • Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun. Tuz ve kalan 3.5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın.
  • Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın.
  • Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!