Kremalı Ve Mısırlı Pilav

Kremalı Ve Mısırlı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kremalı Ve Mısırlı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 100 gr konserve mısır tanesi
  • 100 gr konserve bezelye
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber
Kremalı Ve Mısırlı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
  2. Bezelye ve mısırın suyunu süzün. 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin.
  3. Yarım bardak suyu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
  4. Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun. Tuz ve kalan 3.5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın.
  5. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın.
  6. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo