ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KREMALI VE MISIRLI PİLAV

Kremalı ve mısırlı pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve mısırlı pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 100 gr konserve mısır tanesi
  • 100 gr konserve bezelye
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı ve mısırlı pilav Nasıl Yapılır

  • Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
  • Bezelye ve mısırın suyunu süzün. 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin.
  • Yarım bardak suyu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
  • Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun. Tuz ve kalan 3.5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın.
  • Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın.
  • Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:35

Çok Güzel Oluyor Arkadaşlar Mutlaka Deneyin! Denemezseniz Siz Kaybedersiniz :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.