Kayısılı Ve Bademli Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kayısılı Ve Bademli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 30 gr tereyağı
- Yarım su bardağı doğranmış kayısı
- Yarım su bardağı soyulmuş iç badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- Tuz
Kayısılı Ve Bademli Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinci yıkayıp 10 dakika sıcak suda bekletin. Tereyağını eritip bademleri kavurun. Pirinci süzüp ekleyin birkaç dakika kavurun. Doğranmış kayısılar, tarçın, tuz ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, demir ve fosfor içeren klasik bademli pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR