Kayısılı Ve Bademli Pilav

24 Ekim 2022 tarihinde güncellendi.
Kayısılı Ve Bademli Pilav
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Ve Bademli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı doğranmış kayısı
  • Yarım su bardağı soyulmuş iç badem
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
Kayısılı Ve Bademli Pilav

Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp 10 dakika sıcak suda bekletin. Tereyağını eritip bademleri kavurun. Pirinci süzüp ekleyin birkaç dakika kavurun. Doğranmış kayısılar, tarçın, tuz ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, demir ve fosfor içeren klasik bademli pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo