ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KALBUNİ PİLAV

Kalbuni pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kalbuni pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • ¼ su bardağı kuşüzümü
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 4 su bardağı et suyu
  • 150 gr tereyağı
  • 1.5 çay bardağı soyulmuş badem
  • Yarım çay bardağı Antep fıstığı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kakule
  • Tuz

Kalbuni pilav Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Kuşüzümlerini soğuk suda bekletin. Tencereye etleri alıp üzerlerine 3 su bardağı et suyu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar kavurun. Bir tavada 50 gr tereyağını eritin. Bademleri ve Antep fıstıklarını kavurun. Kuşüzümlerini ilave edin ve ocaktan alın. Pirinç, kalan et suyu ve kavrulmuş badem ile Antep fıstıklarını etlerin üzerine alın. Tuzla tatlandırıp bir taşım kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Kalan tereyağını bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. Üzerine tarçın ve dövülmüş kakule serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.