Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr ıspanak
- 2 su bardağı pirinç
- 3.5 su bardağı tavuk suyu
- 8 tavuk kanadı
- 7 kiraz domates
- 30 gr tereyağı
- Tuz
Ispanaklı Ve Tavuk Kanatlı Pilav Nasıl Yapılır?
Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.
Ispanağı temizleyip incecik doğrayın. Tereyağını tencerede eritip ıspanağı hafif kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın. Tavuk kanadı, tavuk suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp karıştırın ve domatesleri ekleyip üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz domates soslu tavuk kanat tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR