ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ İSKENDERUN DENİZ KIZI PİLAVI

İskenderun deniz kızı pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İskenderun deniz kızı pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
  • 250 gr karides
  • 150 gr ahtapot kolu
  • 150 gr mantar
  • 2 dolmalık biber
  • 1 dal taze soğan
  • 1 domates
  • 75 gr kabuksuz antep fıstığı
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tutam safran
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Beyaz biber

İskenderun deniz kızı pilavı Nasıl Yapılır

 Karidesleri temizleyip kaynar suda 10 dakika haşlayın ve kabuklarını çıkarın. Ahtapot kolunu ve mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Taze fesleğen ve maydanozu yıkayıp kurulayın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. 

Bir tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla karides, ahtapot, mantar, doğranmış biber ve antepfıstığını ilave edip 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip 5 dakika soteleyin. Domates, doğranmış taze soğan, tuz, beyazbiber, safran, beyaz şarap ve et suyu ilave ederek 5 dakika harlı ateşte, 15 dakika da kısık ateşte pişirin.

Suyunu çekince taze fesleğen ve maydanoz serpiştirin. Pilavı 10 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.