ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ İÇ BAKLALI BULGUR PİLAVI

İç Baklalı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı karaman iri pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4~5 su bardağı su
  • Tuz

İç Baklalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İç baklayı yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salça ve yıkadığınız bulguru ekleyip 5 dakika kavurun. İç bakla ve tuzu ilave edip, sıcak suyu ekleyerek kapağı kapalı olarak orta ateşte 25 dakika pişirin. Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın. Dilerseniz, kalp dostu zeytinyağlı iç bakla tarifini de deneyebilirsiniz.

Bulgur elde etmek için buğday önce haşlanır. Sonra kurutulur. Kabukları kuruduktan sonra kırılır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!