Havuçlu Ve Kuzu Etli Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Havuçlu Ve Kuzu Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 200 g kuşbaşı kuzu eti
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 2 havuç
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 su bardağı et suyu
Üzeri için
- Taze kekik
Havuçlu Ve Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Pirinç, jülyen doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin, pirinçler şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar kavurun.
- Sıcak et suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak demlenmeye bırakın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Lezzetiyle her zevke hitap eden klasik etli pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR