ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ GÜVEÇTE SEBZELİ, ETLİ PİLAV

Güveçte Sebzeli, Etli Pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveçte Sebzeli, Etli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım kg dana bonfile
  • 2 patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı sıcak su

Güveçte Sebzeli, Etli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın ve ayçiçek yağında kızartın. Bonfileyi küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Güvece ayçiçek yağını aktarıp etleri kavurun. Etler suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte pişirin.
  • Tavla zarı şeklinde doğradığınız havucu ekleyip karıştırın. Yıkadığınız pirinci ekleyin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin.
  • Bir su bardağı bezelyeyi ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İki su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin.
  • 180 derece fırının orta katında 15-20 dakika pişirin. Pilavı fırından çıkartın. Servis yapmadan önce üzerine kızarmış patlıcanları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Listenize pratik etli pilav tarifini eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!