Güveçte Sebzeli, Etli Pilav

Güveçte Sebzeli, Etli Pilav
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Güveçte Sebzeli, Etli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Yarım kg dana bonfile
  • 2 patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı sıcak su
Güveçte Sebzeli, Etli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın ve ayçiçek yağında kızartın. Bonfileyi küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Güvece ayçiçek yağını aktarıp etleri kavurun. Etler suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte pişirin.
  3. Tavla zarı şeklinde doğradığınız havucu ekleyip karıştırın. Yıkadığınız pirinci ekleyin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin.
  4. Bir su bardağı bezelyeyi ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İki su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin.
  5. 180 derece fırının orta katında 15-20 dakika pişirin. Pilavı fırından çıkartın. Servis yapmadan önce üzerine kızarmış patlıcanları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Listenize pratik etli pilav tarifini eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo