ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ FISTIKLI PİLAV ÜZERİNDE ÇOBAN KAVURMA

Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3~4 yemek kaşığı file fıstık
  • Tuz

Çoban kavurma için

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 250 gr arpacık soğan
  • 3 domates
  • Maydanoz
  • 3 sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?

Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın ve pirinçleri ekleyerek 5 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. File fıstıkları ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ekleyin ve yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Domates, ince kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış biberleri ilave edin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pilavı ortası boş kalıba doldurup servis tabağına ters çevirin. Ortasındaki boşluğa etleri doldurun ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!