Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3~4 yemek kaşığı file fıstık
  • Tuz

Çoban kavurma için

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 250 gr arpacık soğan
  • 3 domates
  • Maydanoz
  • 3 sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma

Nasıl Yapılır

Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın ve pirinçleri ekleyerek 5 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. File fıstıkları ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ekleyin ve yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Domates, ince kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış biberleri ilave edin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pilavı ortası boş kalıba doldurup servis tabağına ters çevirin. Ortasındaki boşluğa etleri doldurun ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo