ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ FIRINDA PİLAVLI PİRZOLA

FIRINDA PİLAVLI PİRZOLA

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında pilavlı pirzola tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuzu pirzola 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı margarin 1 domates 1 soğan Tuz
  • karabiber
Fırında pilavlı pirzola Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini margarinle yağlayın.
Pirinci fırın kalıbına veya tepsiye yayın. Domatesi ve soğanı soyup rendeleyin. 3 bardak sıcak suya tuz, karabiber, rendelenmiş domates ve soğanı ekleyip karıştırın ve pirincin üzerine gezdirerek dökün. Pirzolaları pirincin üzerine biraz bastırarak yerleştirin. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
DAVETLER İÇİN
Fırında pilavlı pirzola özellikle 8-10 kişilik davet sofraları için pratik bir tarif.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.